Fem appar som hjälper hälsan i det nya året

Jag älskar appar, det är roligt att förbättra sin vardag med dessa små verktyg.

1/ Hydro Coach:
Vatten är bra att dricka men de flesta av oss glömmer bort att dricka tillräckligt under dagen. Enter: Hydro Coach.
Det är en app som påminner dig (baserat på kön,ålder,vikt och träningsnivå) att dricka rätt mängd vatten under dagen. Den är snygg, enkel och uppmuntrande samtidigt som man får diverse andra tips. Finns till Android, finns liknande appar till iOS. Laddas ner här: http://hydrocoach.com/en/

2/ Runkeeper:
Att ha lite koll på hur långt man springer och hur fort är oftast något som man kan bli motiverad av, att ständigt pusha sin gräns lite för varje runda man är ute. Det finns en uppsjö av appar för detta som Endomondo och Runtastic men jag har fastnat för Runkeeper. Enkelt, dirkt och med den info jag vill ha så ser jag utvecklingen runda för runda. Laddas ner här: https://runkeeper.com/running-app?appsFlyerCampaign=&appsFlyerMediaSource=Mobile_Nav_Bar

3/ MyFitnessPal:
MyFitnessPal börjar mer och mer bli en community med kaloriräknare, recept, databas över diverse mat och träningstips. Med risk för att det blir för stort i framtiden (plus dom nyligen köpte löparappen Endomondo) så är detta ännu en favorit. Dom skriver om bra och intressanta saker på sin blogg och driver utvecklingen framåt bland träningsappar enligt mig. Att det även kan kopplas ihop med andra appar och prylar som SmartWatches gör det än mer funktionellt. Lite minus för månadspriset 95 kronor.
Laddas ner från PlayStore eller iTunes.

4/ Spotify Run:
Jag behöver musik när jag springer. Spotify hörde mig, och skapade SPotify Run. Det fungerar som så att det anpassar musiken efter hur du springer. Det blir en rätt intressant springtur (glöm inte fokusera på trafiken) som peppar dig att pusha dig lite mer samtidigt som du kan upptäcka nya favoriter. Funktionen finns i vanliga Spotify.

5/Evernote:
Om man står inför en förändring så behöver man många gånger få struktur och kanske se över sina vanor. Jag använder Evernote til ALLT, men i en ren hälsofunktion så kan Evernote hjälpa dig ändra och bryta vanor. För dagbok över när och vad du äter, spara recept du finner online och ladda upp bilder på recept. Sedan finns allt i det mstiska molnet. Finns på Play Store och iTunes.

Bubblare:

Runtastic Six pack:
Precis vad det låter som: en app som hjälper dig bygga sexpacken på magen. Jag har precis börjat testa denna, det finns potential med bra och varierade övningar. Finns på Play Store och iTunes.

Energetics Training:
Träningsredskapsleverantören Energetics har tagit fram en app med olika typer av workouts för hela kroppen, indelat i kategorier från Beginner till advanced. Ser lovande ut, skall testas. Finns på Play Store och iTunes.

Fem appar som hjälper hälsan i det nya året
Rulla till toppen