Sex snabba för en bättre arbetsmiljö

Vi har alla varit där, i en arbetsmiljö som tar mer än den ger. Vi längtar hem redan vid morgonmötet och bävar inför morgondagen vid läggdags.

För att styra upp en potentiellt giftig arbetsmiljö snabbt, ta tillvara på dessa snabba tips:

1/ Ordförråd Prata ordentligt. Att krydda samtal med konstanta svordomar och grova uttryck är ett säkert sätt att visa att du är inte i kontroll av dina känslor, och därmed inte i kontroll, punkt. Sprid bra känsla på kontoret genom att tala respektfullt och vårdat.

2/ Korta möten Möten tar mängder av tid. Kör korta möten med agenda, och ha tidsgränser för punkter innehållandes diskussioner. Börjar diskussionen ta för lång tid, ta anteckningar och bestäm en specifik tidpunkt för ett möte om denna fråga. Ingen vill slösa sin dyrbara tid på ett ämne som kanske inte gäller alla.

3/ Inkludering Tala aldrig TILL kollegor och anställda, tala MED. Att få känna sig som en del av ett team är en grundförutsättning för att vilja göra sitt bästa för både egen del och för kontoret. Alla vill vara delaktiga i sitt arbete.

4/ Respekt Vi har alla olika bakgrund och erfarenheter. Ha tålamod och respekt att även lyssna till de nyare medlemmarna av kontoret eller arbetslaget. Dom kan bidra med en helt annan vinkel på en utmaning som företaget står inför.

5/ Bättre fika Skippa sockerstinna bullar och godis. Det får bara kollegorna att krascha efter en stund, med dåligt humör och ineffektivitet som potentiellt slutresultat. Överraska dina anställda och kollegor med nyttigare spännande godsaker som torkad frukt, fin choklad med hög kakaohalt och sockerfritt.

6/ Gör saker tillsammans Starta ett Korp-lag i fotboll eller en bokklubb. Gå ut och bowla. Kör choklad-provning på kontoret fredag eftermiddag och låt kollegorna få en box med sig hem till familjen. Våga lär känna varandra, så kommer ni att arbeta än bättre tillsammans.

Hälsorådgivaren arbetar med arbetsmiljöhälsa. Vi spenderar många timmar på arbetet, och då är det viktigt att må bra. Hälsorådgivaren hjälper företag och organisationer att förbättra arbetsmiljön och hälsan hos personalen genom föreläsningar, workshops och insatser i arbetsmiljön.

Hälsorådgivaren drivs av Andreas Ek-Sarfraz, med erfarenheter från arbetsmiljö, internationella organisationer och kostrådgivning.

Skriv en rad så tittar vi på era utmaningar och förbättringspotential.

Sex snabba för en bättre arbetsmiljö
Rulla till toppen